1122
Welkom bij 
Angeloslight

   

 Het eerste chakra  wortelchakra

Heeft te maken met de eerste levensbehoeften van een mens, dat wat we nodig hebben om in leven te blijven zoals: gezondheid, voeding, warmte/aandacht, vertrouwen, veiligheid, in levensonderhoud kunnen voorzien. Hier leggen we de anker voor de regenboogbrug. Chakra één is gelegen in het perineum.  Klachten die meestal te maken hebben met het eerste chakra, zijn problemen met de ingewanden, benen, voeten, knieën, onderrug, botten, eetstoornissen, angst voor verandering, gebrek aan lichaamsbewustzijn, zwakke grenzen.

Het element aarde hoort bij dit chakra: stevigheid, grond onder de voeten. De kleur die chakra één stimuleert is rood.

 Het tweede chakra Buikchakra

Heeft te maken met gevoelens, emoties, seksualiteit, relaties, en het kunnen genieten. Chakra twee is gelegen in de onderbuik.

Klachten die meestal te maken hebben met het tweede chakra zijn problemen met de voortplantings-organen, milt, urinewegen, onderrug, seksuele problemen, moeite met genieten, gebrek aan verlangen.

Bij dit chakra hoort het element water: de kunst van het (laten) stromen. De kleur die chakra twee stimuleert is oranje.

 Het derde chakra Zonnevlechtchakra

Heeft te maken met autonomie, persoonlijke macht en wilskracht, en ons energiesysteem.

Chakra drie is gelegen boven de navel en onder het middenrif

Klachten die meestal te maken hebben met het derde chakra zijn problemen met de spijsvertering, maag, lever, galblaas, alvleesklier, eetstoornissen, diabetes, vermoeidheid, hoge bloeddruk, gebrek aan eigenwaarde en zelfdiscipline.

Bij dit chakra hoort het element vuur: de levensvonk die ons tot handelen aanzet. De kleur die chakra drie stimuleert is geel.

 Het vierde chakra Hartchakra

Het vierde chakra is het centrum in ons chakrasysteem, de verbinding tussen lichaam en geest. Het heeft te maken met liefde voor onszelf en anderen, mededogen, relaties, intimiteit en balans.

Chakra vier is gelegen in het bovenste deel van de borstkas en de bovenkant van de rug.

Klachten die meestal te maken hebben met het vierde chakra zijn problemen met hart, longen, borsten, armen, schouders, bovenrug, het moeilijk kunnen ontvangen en geven van liefde, zwakke grenzen, eenzaamheid, depressie.

Bij dit chakra hoort het element lucht: de adem die ons doet leven. De kleur die chakra vier stimuleert is groen of rose.

 Het vijfde chakra Keelchakra

Heeft te maken met zelfexpressie, communicatie, spreken, luisteren, de innerlijke stem, zingen, creativiteit, telepathie.

Chakra vijf is gelegen in het keelgebied.

Klachten die meestal te maken hebben met het vijfde chakra zijn problemen met de keel, nek, oren, stem, schildklier, verkrampte kaken, moeite met luisteren, spreekangst, verlegenheid, moeite met het verwoorden van gevoelens. Bij dit chakra hoort het element ether (‘drager van het geluid’). De kleur die chakra vijf stimuleert is helder blauw.

 Het zesde chakra Voorhoofdchakra of derde oog

Heeft te maken met inzicht, verbanden leggen, intuïtie, verbeelding, visualisatie, dromen, helderziendheid.

Het zesde chakra is gelegen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Klachten die meestal te maken hebben met het zesde chakra zijn hoofdpijn, visuele problemen, concentratieproblemen, hallucinaties, waanideeën, obsessies, nachtmerries.

Bij dit chakra hoort het element licht. De kleur die chakra zes stimuleert is indigo blauw of paars.

Het zevende chakra Kroonchakra 

Heeft te maken met onze verbinding met het spirituele, de hogere kennis, het goddelijke in ons.

Via het kruinchakra kunnen wij het hoogst mogelijke inzicht verkrijgen en worden wij helder wetend. Chakra zeven is gelegen in de kruin. Klachten die meestal te maken hebben met het zevende chakra zijn problemen met de hersenen, migraine, leerproblemen, geheugenverlies, apathie, verwarring, dissociatie van het lichaam, spiritueel cynisme of spirituele verslaving.

Bij dit chakra hoort het element denken. De kleur die chakra zeven stimuleert is violet.