1122
 
 
 

Geboortegetal

Jouw geboortegetal is echt uniek! Dit getal die je zelf heel goed zou kunnen uitrekenen is een onveranderbaar getal die centraal staat in jou leven. Het vertegenwoordigd namelijk jou persoonlijke eigenschappen en aanleg. Het kan inzicht geven op de kijk in dit leven, hoe je bijvoorbeeld om gaat met mensen of situaties. Het is eigenlijk een manier om jezelf beter te leren kennen. Maar het kan ook heel goed dienen bij moeilijke perioden in je leven, zo kan het als gids voor jou werken.

Het uitrekenen van jou geboortegetal gaat als volgt:

Gebruik je geboortedatum, bijvoorbeeld: 28-12-1960

Dat wordt dan: 28 is 2+8 =1012 is 1+2 = 31960 is 1+9+6 = 16 is 1+6 = 7

Je telt hiervan de uitkomsten bij elkaar op: 10, 3, 710+3+7 = 20 = 2

( in numerologie telt 0 niet mee) Jou persoonlijke geboortegetal is dus 2.

De cijfers van één cijfer, 1 - 9, vormen de basis van de wetenschap van de numerologie.  Elk van deze nummers heeft zijn eigen persoonlijkheid - sterke punten, tekortkomingen, eigenaardigheden

NUMMER 1. Positieve kenmerken: individualistisch en onafhankelijk, leiderschap en drive tonen.  De 1 is mannelijk, gefocust, een organisator en zelf starter;  het is ook progressief, wilskrachtig, moedig, zelfredzaam en rebels (op een constructieve manier).   Negatieve kenmerken: de ene kan koppig, zelfzuchtig, zwak en ongedisciplineerd zijn, of een paria.

NUMMER 2. Positieve kenmerken: gevoelig, tactvol, diplomatiek en coöperatief.  De 2s hebben de neiging vredestichters te zijn en zijn liefhebbend, leergierig en geduldig.  Een 2 kan vele muzikale of vrouwelijke kwaliteiten tot uitdrukking brengen en heeft ook de neiging sensueel en intuïtief te zijn.   Negatieve kenmerken: 2s zijn vaak ontevreden en kunnen worden gezien als verwend of lui.  Ze kunnen onzorgvuldig zijn, vooral met de waarheid, maar wanneer ze worden bekritiseerd vanwege hun fouten, zijn ze overgevoelig.

NUMMER 3. Positieve kenmerken: 3en zijn fantasierijke, expressieve communicatoren en kunstenaars.  Ze zijn tolerant, vrolijk, optimistisch, inspirerend, getalenteerd, gemoedelijk, jeugdig, dynamisch ... de lijst gaat maar door!   Negatieve kenmerken: voor zo inspirerend als 3s is er een prijs: ze zijn vaak ijdel, extravagant en vatbaar voor klagen.  Intolerantie, hypocrisie, ongeduld en oppervlakkigheid zijn parades voor de koers als het gaat om 3s.

NUMMER 4. Positieve kenmerken: 4s zijn gedisciplineerd, sterk, stabiel, pragmatisch, down-to-earth, betrouwbaar, betrouwbaar, hardwerkend, extraheren, nauwkeurig, methodisch, gewetensvol, zuinig, toegewijd, patriottisch en betrouwbaar!    Negatieve kenmerken: 4s betalen voor hun stabiliteit en pragmatisme door naar de saaie kant te neigen.  Dit kan zich uiten met een gebrek aan verbeeldingskracht, emoties, empathie.  4s mogen niet de moeite nemen om veel aandacht aan hun uiterlijk te besteden, en hun sociale onhandigheid kan ze vulgair, ruw of jaloers doen lijken.

NUMMER 5. Positieve kenmerken: 5s zijn energiek, avontuurlijk, durf en houden van de vrijheid.  Ze zijn ook vaak veelzijdig, flexibel, aanpasbaar, nieuwsgierig, sociaal, sensueel, snel denken, geestig, moedig en werelds.   Negatieve kenmerken: aan de andere kant kunnen 5's onstabiel, chaotisch, genotzuchtig, onverantwoordelijk of onvoorzichtig zijn.  Ze moeten oppassen voor de gevolgen van drugsmisbruik en ongezonde seksuele neigingen.

NUMMER 6. Positieve kenmerken: 6en zijn verantwoordelijk, liefhebbend, zelfopofferend, beschermend, sympathiek en medelevend.  Deze loyale, moederlijke figuren zijn huiselijke, eerlijke en idealistische genezers of leraren.   Negatieve kenmerken: A 6 kan zijn inherente bescherming overdrijven en angstig, zorgelijk, achterdochtig, paranoïde, emotioneel onstabiel, cynisch of jaloers worden.  Ze neigen naar de conventionele kant.

NUMMER 7. Positieve kenmerken: 7 is niet alleen een geluksgetal.  Het is ook spiritueel, intelligent, analytisch, gefocust, introspectief, leergierig, intuïtief, goed geïnformeerd, contemplatief, serieus, volhardend, verfijnd, genadig en vertoont veel innerlijke wijsheid.   Negatieve kenmerken: 7's kunnen afstandelijk, afstandelijk, sarcastisch, sociaal onhandig, melancholisch, laf en, wanneer ze op hun slechtst zijn, rugbreekers zijn.

NUMMER 8. Positieve kenmerken: 8s zijn gezaghebbende, zakelijk ingestelde leiders.  Ze waarderen controle en hebben de neiging om krachtig te zijn, maar zijn ook in balans, wezenlijk afstandelijk, succesvol en realistisch.  Ze komen terecht in managementposities, zijn efficiënt, capabel en hebben een goed karakter.   Negatieve kenmerken: de donkere kant van de 8 kan wreed, ongevoelig, gewelddadig of hebzuchtig zijn.  In het slechtste geval kunnen 8s onverdraagzame religieuze fanatici worden.

NUMMER 9.
Positieve kenmerken: 9s zijn behulpzaam, meedogend, aristocratisch, verfijnd, liefdadig, genereus, humanitair, coöperatief, creatief, zelfvoorzienend, trots en zelfopoffering.   Negatieve kenmerken: 9s kunnen egocentrisch, arrogant, zelfmedelijden, sentimenteel, ontevreden, wispelturig, koud of mentaal onstabiel worden.