1122
Welkom bij 
Angeloslight

Verschillen tussen Tarot en Orakelkaarten

Tarotkaarten zijn één van de bekendste '' waarzeggerskaarten '' die er zijn en hoogstwaarschijnlijk ook één van de oudste kaarten die er zijn. Een Tarotkaarten (spel) bevat 78 kaarten die uit twee verschillende sets bestaan, Grote Arcana en Kleine Arcana.

De Grote Arcana heeft 22 kaarten. Deze zijn genummerd van 0 tot 21. Trek je een kaart uit één van de Grote Arcana , dan staat er een grote/belangrijke gebeurtenis op je te wachten. Als je de kaarten van 0 tot 21 naast elkaar legt dan zie je daarin ook de cyclus van het leven. Kaart 0 is de Dwaas ( ook wel Dromer genoemd )  Deze staan voor het dromen over nieuwe dingen , een nieuwe cyclus in je leven. De laatste kaart van de Grote Arcana , nummer 21 is de Wereld. Deze staat voor het einde van een lange reis, ofwel, je hebt bereikt wat je wilde bereiken, de cirkel is rond. 

De Kleine Arcana staat voor de dagelijkse gebeurtenissen in je leven, deze is onderverdeeld in 4 sets;

  • Staven
  • Munten
  • Bekers
  • Zwaarden

Elk van deze sets hebben zo hun eigen thema. Elke set bestaat daarvan weer uit 10 genummerde kaarten en 4 hofkaarten.

  • Schildknaap
  • Ridder
  • Koningin
  • Koning

 

Ook deze hebben een speciale betekenis. De Tarot bestaat echt uit een systeem , dit komt uit de oude traditie waar ook de Tarot zelf vandaan komt. Men zegt dat de oudste Tarotkaarten uit omstreeks 1450 komen. Dit is een van de redenen waarom ik mij niet met de Tarotkaarten bezighoudt. Doordat de Tarot eeuwenoud is kunnen er oude , wat nare een wat duistere sfeer om de kaarten hangen ( onbedoeld, maar toch ), misschien helemaal niet meer van deze tijd, gezien de Tarotkaarten tegenwoordig ook een lust voor het oog zijn , echter misschien ook om die reden dat de Tarot ook nooit mijn voorkeur heeft gekregen.

Nog niet zo heel lang geleden, zo'n 15-20 jaar kwamen de eerste Orakelkaarten op de markt. Een van de eerste die o.a. Helen met de Engelen maakte was Doreen Virtue. De markt werd wat toegankelijker , gezien de ( spirituele ) kaarten. De kaarten oogden meer verlichtend dan de Tarot deed. Het verschil tussen de Tarot en Orakelkaarten van nu , zit hem niet zo zeer in de duistere kant van Tarot ( tegenwoordig valt dat mee ) maar het systeem die de Tarot toch heeft/hanteert. Dit maakt dat Orakelkaarten veel toegankelijker zijn. En je juist voor de Tarot iets meer moet gaan verdiepen. Helemaal niet erg, er bestaan goede uitgelegde instructie boeken die je de Tarot laat begrijpen. De Tarotkaarten zijn wel gedetailleerder op uitkomst dan bij de Orakelkaarten. Dat doet niets af van de uitkomst van de Orakelkaarten, en diens boodschappen. In tegenstelling tot de Tarot zijn de Orakelkaarten in boodschap wel wat minder gedetailleerd maar zeker niet minder mooi.