1122
 
 
 

Universele Energie

Universele Energie wordt gezien als de meest oorspronkelijk vorm van energie waaruit het hele universum is ontstaan. Ook al in vroegere tijden maakte men, onder meer in China, India, Egypte en Zuid- en Midden Amerika, bewust gebruik van deze energie bij de behandeling van ziektes. Men noemde deze energie Prana of Chi.

Ons energiesysteem, wat je zou kunnen beschouwen als bewustzijnsvelden die ons geestelijk en lichamelijk functioneren onderhouden en waar de Chi circuleert, is via chakra’s verbonden met het Universele Energieveld, onze bron. Chakra’s worden daarom gezien als een soort energie- / bewustzijnscentra die ons energiesysteem voedt. Naast methodes als Yoga, meditatie en acupunctuur zijn er tegenwoordig steeds meer vormen van therapie die bewust gebruik maken van Universele Energie en chakra’s.

 

Prana , is een Sanskriet woord en betekent ‘vitale levensenergie’. Het is de levensenergie die je nodig hebt om te kunnen bestaan. Dit is een vrij belangrijk begrip bij Yoga.

Chi , ook wel ( QI ) gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat