1122
 
 
 

De Maan


Wie kent ze niet: de volle Maans nachten. De zijde glanzende ronde  magisch betoverende maan. De ronde volle maan die romantiek en erotiek uitstraalt. Maar ook verwarring en waanzin teweeg brengt.
Bij Nieuwe maan verdwijnt de maan even. Ze is onzichtbaar, lijkt  uitgestorven. Om vervolgens langzaam te groeien naar een prachtige grootsheid.  Waarna het proces van afsterving weer kan beginnen. Een heel mensenleven  in een notendop, een cyclus van ontwikkeling, vruchtbaarheid en  afsterving!

De maan en ons onbewuste


De maan is verbonden met ons onbewuste, met ons verleden en onze  diepste wortels. De maan is het ondergaan in gevoelsstromingen. Zij geeft  het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen  herstellen. Het is ons instinctief en intuïtief reageren, het is onze  emotionele reactie en ons onbewust zijn. Maanbewuste mensen leven vanuit hun  oerbron, zij kunnen achter de dingen kijken. Of zoals de Engelsen zo mooi  zeggen: beyond everything!

De maan een illusie?


De maan is eigenlijk een illusie. Zij straalt omdat de zon haar  als spiegel gebruikt. De spiegel waar we soms wel en soms niet in durven te  kijken. In het bleke licht van de maan zien we de dagelijkse dingen vervagen, ze veranderen van vorm. Wat overdag een struik is, kan 's nachts in een angstaanjagend dier veranderen.

De maan heeft invloed op ons leven!

De maan heeft meer invloed op ons leven dan we zelf vaak weten. Deze veroorzaker van overstromingen en springvloed leidt ons binnen in onze  gevoelswereld. Bij volle maan voelen we ons helder en licht, ons leven is een  waar sprookjesland. Vlak voor nieuwe maan hebben we allerlei onduidelijke angsten, kunnen we depressief zijn.
Vroeger beleefden de mensen de wisselende manen op zielsnivo. Men voelde zich ermee verbonden. Men hield rekening met de verschillende standen en invloeden. Men spreekt nog steeds van de maandstonden van de vrouw.

Nieuwe Maan

De week voor nieuwe maan is een zeer emotionele periode. De mensen  zijn snel geïrriteerd. Men heeft allerlei onduidelijke angsten. De  meeste verkeersongelukken gebeuren in deze periode. De mensen zijn niet  meer zo alert. In (depressieve) gedachten verzonken. Men is zwaarmoedig  en/of verdrietig. Ziet het leven niet meer zo zitten. Het sterkst is dit drie dagen  voor nieuwe maan. Geen periode om iets nieuws te beginnen. Dit zou dan met  vele tegenslagen gepaard kunnen gaan. De donkere energie werkt immers niet mee om  het succesvol te maken. Gebruik deze tijd om dingen af te maken, af te ronden.

 

bron: wellenberg