1122
 
 
 
In één uniek geval steekt een huis zo bizar in elkaar, dat het jaarlijks duizenden bezoekers trekt en er een horrorfilm over wordt gemaakt: het Winchester Mystery House.

160 kamers in totaal waarvan 40 slaapkamers, 47 haarden, 17 schoorstenen en drie liften, allemaal in een gigantische villa die zonder enige vorm van logica aan elkaar lijkt te zijn geplakt. De plattegrond van het complex is zo verwarrend dat het personeel in oktober van vorig jaar nog eens een zolder aantrof, die sinds de dood van de originele eigenaresse in 1922 compleet dicht zat getimmerd.

Het Winchester Mystery House  is zo eigenaardig in elkaar gezet, dat tot de dag van vandaag het een mysterie is. Het huis is gekocht met het geld van William Wirt Winchester, eigenaar van het Winchester Repeating Arms Company, een gigantische en enorm welvarende wapenhandelaar. Na zijn vroege dood in 1881 liet hij zijn kapitaal na aan zijn vrouw, Sarah Winchester, waarna het naar verluidt begint te spoken. Zij was er van overtuigt dat de mensen die om waren gekomen door de wapens van haar familie onrustig waren en de rust zou worden weer gevonden als het huis totaal werd vol gebouwd om zo verwarring te veroorzaken onder de slachtoffers die volgens Sarah kwamen spoken. De dood van haar man leverde Sarah zo’n 20 miljoen dollar op (wat in 2018 zo’n 500 miljoen dollar waard is), waarmee ze per direct een van de rijkste vrouwen ter wereld werd. Haar kapitaal geeft ze voor een groot deel uit aan het befaamde Winchester Mystery House; in 1884 beginnen werklui onder leiding van Sarah het bizarre huis in elkaar te timmeren, van structuur is totaal geen sprake.